Şehit Ramazan Konuş Biyografisi

Şehit Ramazan Konuş Biyografisi

ŞEHİT  VETERİNER  HEKİM  YRD.DOÇ.DR. RAMAZAN KONUŞ

04.05.1967 tarihinde  Niğde ili Bor ilçesinde demircilik yapan bir ailenin ilk çocuğu olarak dünyaya geldi. İlkokula Bor Zafer İlkokulunda başlamış ortaokul ve liseyi Bor İmam Hatip Lisesinde tamamlamıştır.

1985 yılında Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesini kazanan Ramazan KONUŞ, 1991 yılında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde akademik hayatına yüksek lisans ile başlamıştır. Doktora eğitimine Bursa Uludağ Üniversitesinde devam ederek Yardımcı Doçentlik kadrosunu Niğde Üniversitesi Bor Meslek Yüksekokulunda almıştır. Öğretim üyeliği süresince ve daha sonraları pek çok öğrenci yetiştirmiş ve birçok projenin hayata geçmesini sağlamıştır.

Ramazan KONUŞ, 2003 yılında öğretim üyeliği görevinden ayrılarak Balıkesir ili Bandırma İlçe Tarım Müdürlüğünde resmi veteriner olarak çalışmıştır.

 "Bu bir vatan mücadelesi, bugün ölmeyeceksek ne zaman öleceğiz" diyerek

15 Temmuz hain darbe girişimi gecesinde eşi Hacer ve Rumeysa'yı yanına alan Ramazan KONUŞ, Genelkurmay Başkanlığı önünde toplanan halkla birlikte bu hainliği protesto etmek ve durdurmak çabasındayken, helikopterden Meclis binası ve bahçesine atılan bomba sonucu şehit düşmüştür. Eşi ve kızı yaralı olarak kurtulmuş, gazi olmuşlardır.

Ramazan KONUŞ, 27.07.1997 tarihinde Görsel Sanatlar Öğretmeni Hacer KONUŞ ile evlenmiş ve bu evliliklerinden Nazmiye Rumeysa, Hazem Rüveyda ve Fatma Zehra adlarında üç kız çocuk babasıdır.

 

Şehidimize Allah'tan rahmet yakınlarına ve Türk milletine başsağlığı diliyoruz.

Ruhu şâd , mekânı cennet olsun !

28.01.2019 304

Kaynak: http://bsrko.meb.k12.tr